Popot ja leipää

Sunday, December 02, 2007

Kokeilin värkkäillä Fimosta pienet kengät mutta saa massasutarin hommat jäädä tähän yhteen pariin. En saa kenkiin nauhoja millään konstilla laitettua nätisti joten olkoot ilman...




Viikonlopun testailuteemana oli taikataikina, muovailu oli yllättävän helppoa. Osa leipomuksista näyttää ihan hyviltä mutta joulutorttujen kanssa mittasuhde meni vähän vikaan. 1:1 elämässä ne olisivat melkein lautasen kokoisia :D

Munkinpaistopäivä

Sunday, November 18, 2007

Töllissä tapahtui pitkästä aikaa jotain; Elli innostui paistamaan munkkeja fimosta ja suolasta. Taisi Öökiltä saatu kukka vähän innostaa ekstraleivontaan ;)

Vartioitu!

Monday, October 29, 2007


"Täällä vartioin minä!"

Koira on tehty itsekovettuvasta massasta rautalankaluurangon päälle, turkki on höyhentä.

Töllin väki


Töllin isäntä Öökki ja emäntä Elli. Töllin remontti on vähän hitaanlaista mutta mitä voi odottaa mieheltä jolla on käsi poikki ja sepaluskin näyttää olevan auki :D . Nuket on suoraan lapsuuteni leikeistä, vaatteet ovat siis noin 20 vuotta vanhat ja ihan itte pikkukätösillä tehty (paitsi isännän paita). Tyypit täytynee vaatettaa, Öökin housutkin ovet nimittäin kaksi toisistaan irtonaista lahjetta, jostain syystä en koskaan saanut niitä ommeltua kiinni toisiinsa :D .
Lapsiakin on iso liuta, muistaakseni viisi, mutta taitavat liehua jossain lähimetsässä leikkimässä käpylehmillä.

Töllin katto


Kirkuvanpunainen katto piti piilottaa ja hätäpäissäni peitin sen maalilla. Nyt kun ulkopuoli on saatu ojennukseen, voidaan siirtyä sisätilojen värkkäilyyn. Kalusteet pitää tehdä kaikki itse, mittakaava on sen verran pieni. Enemmän kyllä houkuttaisi aloittaa puutarhahommia :D

Villa Töllin remontti alkoi

Sunday, October 14, 2007

1:1 elämän remontti ja muuttohässäkkä ovat rajoittaneet mineilyä mutta nyt pääsin jo vähän näpertelemään.

Tyttelin tuoman Pikkarais-töllin julkisivuremontti alkoi. Talo on muovia (ei mun lempparii) ja muovia piti heti alkaa piilottamaan rappauksen alle. Rappaus on akryylimaalia johon on sekoitettu hamsterin kylpyhiekkaa ja liimaa. Yhden illan aikana ei paljon ehtinyt mutta ainakin omaa silmää miellyttää jo tämäkin vaihe =) . Ikkunanpielet, katon reunukset ja kattokin tarvitsevat vielä käsittelyä mutta en oikein tiedä miten toteuttaisin katon. Jonkinlainen piparkakkumainen katto varmaankin sopisi talon tyyliin ja olkikattokin olisi ihana mutta miten ihmeessä sen tekisi?!

Kuvat ennen ja jälkeen (ennen-kuva on tyttelin ottama)

Viljami-nukke saapui

Wednesday, August 22, 2007

Tänään tuli paketti Primadoll -postia. Kova kuori tuli ihan ehjänä kotiin asti ja paketista löytyi tilaamani Viljami. Olen tyytyväinen ja voin suositella muillekkin =)

Ruokakomero ja herkkuja

Monday, August 20, 2007

Tuunasin puisesta kirpparilöytö-pikkusikarilaatikosta pienen ruokakomeron. Purnukat ja kannet ovat osia kirpparihelminauhasta (joka kasattuna näytti siltä niinkuin nauhassa roikkuisi hillopurkkeja jonossa...)

Puinen arkku on tuunattu Tiimarin puuvalmiista versiosta. VINKKIVINKKI; ääriviivatarrojen ylijäämiä voi käyttää sabluunoina, kannen sisäpuoli on tuputeltu kultamaalilla, ulkopinnalla varsinainen ääriviivatarra.


Englanninlakut on Fimo-massasta, kakku on muovikorkki, kerma akryylimaalia ja suklaarouhe vahaliiturouhetta.

Kesälomajuttuja

Monday, July 23, 2007

Kesälomalla luulin ehtiväni väkertelemään paljon minijuttuja mutta kyllä näpertely on jäänyt satunnaiseksi huviksi reissaamisen lomassa. Ja koska aikaa on vähän, on askartelussakin menty helpoimman kautta.

Mikä lie aarrekartta :)


Taulunkehykset on tehty yksinkertaisesti kultaisesta pakettinarusta (levitin liimaa nurjalle puolelle leikkauskohtiin ennen leikkaamista ettei lähde purkaantumaan), "lasiksi" ohutta pakkausmuovia ja kartaksi löytyi pala Narnia-pelikorttipakettia.

Maton kudoin margariinipaketin kannesta tehdyllä virityksellä, helppoa ja mukavaa :D . Loimina oli ihan tavallista ompelulankaa.




Tässä vielä saldoa lahtelaisilta kirppareilta, ostosten arvo yhteensä 3,80 € (mansetit eivät ole kirpparilta):


... ja kiitokset Johannalle hirvittävästä määrästä kynttilämansetteja, kransseja, papereita yms yms tilpehöörästä, tarpeeseen tuli :)

Kynttiläkruunu ja kynttilöitä

Sunday, July 15, 2007

Hemtexin poistolaarista löytyi halvalla risa kynttilämansetti jonka osista kasasin pikapikaa kynttiläkruunun.

Coctailtikkukynttilät näyttääkin olevan vauhdikkasti vinossa ja vasta kuvaamisen jälkeen muistin lisätä kynttilöihin myös sydämet... Keltaiset liimaklöntit täytyy vielä yrittää peittää jollain, ehkä hopea tussilla?







Innostuin kynttilätehtailusta sen verran että pyöräytin muutaman kynttilän lisää. Testailin erilaisia kynttilänjalka-aihioita ja itse tykästyin noihin haaraniitistä tehtyihin. Vasemmanpuoleisin jalka on nepparinosa ja hopeinen on joulukuusen koristenauhasta. Sydänlangat on ihan vaan päästään kiinni liimattua ompelulankaa.

Olemattoman talon pihahommia

Iski hinku tehdä puutarhaa vaikei ole vielä pihaakaan (eikä edes sitä taloa). Tuunasin siis kirpparilöytöhirvityksestä pikkiriikkisen pihamökin ja sille pikkupihaa.


ENNEN;
(Hirmu kiva matkamuisto Suomesta, onkohan tämä joku kanalan takapiha?)


Ja JÄLKEEN:


Kuvassa nurmikko näyttää kamalan väriseltä, oikeasti se on tietysti parempi ;). "Nurmikko" on hamsterin kylpyhiekkaa jota painelin paksun liimakerroksen päälle ja se on maalattu pensselillä töpöttelemällä monia eri sävyjä sinne tänne. Tulitikku on tuossa vain mittana, ei sentään hiirten lipputankona :D

Tyttönuken uudet vaatteet

Saturday, July 14, 2007

Inhoan kangastöitä joten keväällä ostettu Indiskan tyttönukke sai vasta nyt uudet vaatteet. Tässä sitä jo kiirehditään uusissa vaatteissa uuden äidin käsipuolessa =) . Uusi isäkin on laitettu tilaukseen; Primadoll 'n Viljami. Elisabeth-äiti odottaa komistusta kotiin jo malttamattomana...







Vertailun vuoksi vielä se "Ennen"-kuva:

Huovutettu nalle ja koirankoppi

Wednesday, July 04, 2007

Uusi aluevaltaus! Kaikkea pitää kokeilla joten uteliaana kokeilin huovutusta... Yritys oli kova ja tavoitteena tehdä pörröinen koira uuteen koppiin mutta marsumaisten ja possumaisten vaiheiden kautta sain aikiseksi nallen ja kissan. Ei tullut koiraa. Ei vaikka miten tökin. Mutta kivaa se oli =)




Pakko lisätä vielä kuva mamman tomerasta pikkuapulaisesta :] Yleensä rottapojat istuvat kiltisti sylissäni jos puuhastelen jotain mutta Hörö taisi huomata pöydällä olevat rusinapaketit ja sit mentiin...

Miniostoksilla

Tuesday, July 03, 2007

Eilinen ostosretki Minimaailmaan ja HobbyPointiin tuotti tulosta. Mukaan tarttui kaunispukuinen neitokainen, kaappi ja sivupöytä sekä sekalaista pikkusälää...




Puuvalmiit kalusteet piti tietysti heti muuttaa vanhan ja kuluneen näköiseksi. Täytyy vielä lakata ne jotta saisivat vähän kiiltoa. Lisäsin myös sivupöydän alle yhden tason jotta olemattomassa nukkekodissa olisi mahdollisimman paljon näkyvää säilytystilaa. Onneksi on vielä aikaa miettiä että laitanko kaapin seinään kiinni vai jätänkö sen noin.







Iltapuhteina pyörittelin uuteen koriin vähän täytettä ja nyt on ainakin munia tarpeeksi. Porkkanoita varten ostamastani oranssista maalista innostuneena pyörittelin myös appelsiinejä, mutta niistä ei tullut kuvauskelpoisia. Kurpitsasta tuli sentään melko suloinen :) . Jostain syystä rakensin myös koirankopin ja siitä tuli ihan sen näköinen että täytyy hankkia sinne pieni puudeli...


Vihanneslaatikko

Eilen pyörittelin askartelusavesta pikkuporkkanoita ja tänä aamuna kasasin niille kahvi- ja tulitikuista laatikon.


Muovailin myös terrakotan värisestä savesta tiiliä vaikken olekkaan vielä keksinyt mihin niitä tarvitsisin :D

Ruokailuvälineet

Tuesday, June 26, 2007

Tänään maalailin jo kertaalleen maalatut keittiön kalusteet uusiksi. Valkoinen ei vaan tuntunut hyvältä ja jotenkin omaa silmää tuntuu miellyttävän enemmän kulahtaneen ja käytetyn näköiset tavarat.





Taas yksi kierrätysvinkki konvehtirasian sisuksille; superhelpot ruokailuvälineet!
Vasemmassa alanurkassa on selventämään tuo pikkupätkä konvehtirasian reunaa. Leikkaa sileä osa varreksi ja kuvioitu kohta piikeiksi. Piikit on jo valmiiksi taivutettukkin. Helppoa =)

Minipäärynöitä!

Thursday, June 14, 2007



Ärsyttävät viinirypäleen siemenet muuttuivat pikku päärynöiksi. Tuoreen maalin päälle ripottelin kanelia "päärynänpilkuiksi". Eivät vaan näytä kuvassa yhtään oikean väriseltä :/ .

Takana näkyy tuunatun vitriinikaapin alaosaa, Indiskan tumma mahongin värinen vitriini oli omaan makuuni aivan liian synkkä joten asialle piti tehdä jotain. Seuraavaksi tekisi mieli kajota sohvapöydän lakkapintaan mutta pöytälevyn maalaaminen vähän arveluttaa, en kuitenkaan saa siitä tarpeeksi tasaista...

Sunday, April 29, 2007

Ostonukeille muodostui nimet; Beatrix ja Norman.

Rakastan Beatrix Potterin maailmaa ja tänään selailin (pojan) Petteri Kaniini-kirjaa. Kirjan alussa kerrotaan Beatrix Potterin elämästä mm. että hän kihlautui kustantaja Norman Warnen kanssa mutta mies kuoli pahaan anemiaan vain pari viikkoa kihlauksen jälkeen . En tykkää surullisista lopuista joten nyt Beatrix on päässytkin naimisiin Normaninsa kanssa ja nyt he rakentavat yhdessä kotia (ja perhettä) jossain päin maailmaa viime vuosisadan alussa.


Viikonlopun aikaansaannoksista merkittävin taitaa olla Beatrix'en hame.
Olen surkea ompelija ja tässäkin puvussa mentiin niin paljon riman alta kuin vain mahdollista. Pääasia oli saada Indiskasta ostetulta nukelta nykyaikaiset vaatteet vaihdettua vanhemman näköiseksi. Kangas on miehen entisestä kauluspaidasta, se oli sopivan ohutta ja pehmeää :D



Beatrix sai siis miehekseen Normanin (ja Norman sai heti uudet hiukset, kiitos höyhenvinkistä Ihan Itsen DeeDeelle). Herran vaatteet täytyy myös vaihtaa, korkeavyötäröiset farkut on aika karut... (Ja koska miehen silmien valkuaiset ovat ihan keltaiset, täytyy varmaan käydä tohtori Akryylimaaliakin tapaamassa)
Rakentelin myös valmiiksi leikatuista osista ruokapöydän, tuolit ja astiakaapin. . (Kuvassa kaappi on vielä osissa balsa-arkeissa). Nämä kalusteet oli positiivinen yllätys, Hinta reilut 8 euroa, homma oli helppoa ja liimaaminen ja maalaaminen saivat kalusteet tuntumaan "itsetehdyiltä".
Vielä kun raukat saisivat ruokaa pöytäänsä...

Liesi

Sunday, April 22, 2007

Tänään rykäisin kasaan lieden. Tuli ruma, mutta kyllä sillä hätäpäissään kahvivedet keittää...

Astiakaappi

Saturday, April 21, 2007

Kävin tänään Hobby Pointissa ja sain vihdoinkin ostettua balsaa. Ja olipas sen työstäminen helppoa ilman mitään työkaluja, pelkkä mattoveitsi riitti mainiosti leikkaamiseen ja kynsiviila viimeistelyyn. Kaappihan siitä piti heti rakentaa, itse olen tietysti tosi tyytyväinen lopputulokseen, ensimmäinen balsakaluste kun on =)

Hiiirenpesä valmistui

Saturday, April 14, 2007

Yläkerran oleskelunurkkaus




Uninurkkaus




Ja koko hässäkkä




Matkamuistonukkeja

Monday, March 05, 2007





Kirpparilta löytyi kaksi ei-niin-sievää matkamuistonukkea. Molemmilla oli pelottavan näköiset aukeavat silmät ja pienemmällä ihan hirveä kampauskin... Pienempi tytöistä sai uudet hiukset, maalia silmiin ja tärkättyä hametta lyhennettiin sen verran että jalat ylettyy nyt maahan asti.




Samaisella lasten hiuslisäkkeellä vaihdoin myös ensimmäisen tuunausnukkeni hiukset, neitokaiset lienevät siskoksia :D . Harmi että oma osaaminen oli nolla ja hiuskarvatkit olivat todella jäykkiä; kampaukset jäivät aika persoonattomiksi.


Ennen ja jälkeen:





Sunday, February 11, 2007

Keitä täällä oikein käy?

Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa, että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan blogiisi ja nappaa kaikki blogiasi lukevat.

Itse jäin kiinni Violetin blogissa...

Kulmakaappi ja kämppis

Friday, February 02, 2007

Tänään Hillevi-hiiri sai sai kulmakaapin (pahvia, nupit nuppineula+helmi) ja osoitti heti kaapille paikan matkalaukkukotinsa ainoaan nurkkaan. Uuden kaapin kunniaksi Hillevi kaivoi kätköistään pari hillopurkkia (puuhelmi+haaraniitin kanta)
















Hillevi oli oikein reipas ja nakutteli hellan päälle naulakon (kahvitikku+tulitikku) jossa voi roikutella erittäin paloturvallisesti vaikkapa käsipyyhettä :p
















Kaiken päälle Hillevi sai vielä rujon hätävarakerrossängyn sekä unisen kämppäkaverin:

Sunday, January 28, 2007

Välillä altsuja

Altsuilu etenee hissuksiin, tyyliin "vähän tätä aukeamaa, sitten vähän tuota ja sitten taas vähän tätä." Pikasilmäys parille aukeamalle vaikka ne kesken taitaa ollakkin.


Koiraa on hirmu ikävä



Tytön paras ystävä.



Noitamainen juttu? Wiccan rede on kaunis teksti ja tässä se pääsi osittain näkyviin.



Tein perunasta aalto-leiman ja tälläinen aukeama sen takia syntyi :D




"Mitäs mietit?"



Kalamies "vain tuli jostain". Maalasin masentuneen kalan, pilkoin sen ja istutin runoilijan potrettiin. Kalamies ansaitsee oman aukeaman jahka ehdin.